Ardovlam houdt u op de hoogte

Ardovlam viert haar 25ste verjaardag

PERSMEDEDELING

 

Ardovlam viert haar 25ste verjaardag

Specialist in elektronische beveiliging kent sterke groei en is als onafhankelijk integrator marktleider in België in branddetectie.

 

Ardovlam is een marktleider in de Belgische fire safety en security markt : de integrator  stelt jaarlijks meer dan 500 technologische veiligheidsinstallaties in dienst, heeft een 5000 tal installaties onder contract met specifieke SLA’s, en ongeveer 15.000 installaties in diverse markten werden sinds 1990 succesvol opgeleverd.

Ardovlam werd opgericht in 1990 en had van bij de start een focus op het ontwerpen, in dienst stellen, onderhouden en herstellen van brandmeldinstallaties.

De toegevoegde waarde van Ardovlam bleef de afgelopen 25j onveranderd : een sterke service voorzien van de nodige kwaliteit certificaten en erkenningen, een scherpe prijs, kwalitatieve best in class producten en technische superioriteit in de marktniche. 

Sinds de oprichting werd jaarlijks groei gerealiseerd zowel intern als via overnames. Zo werd in 2008 het Limburgse Studio Lenaerts bvba overgenomen, in 2011 Cools Security uit Roeselare en in 2013 het Antwerpse AABS cvba. In de periode 2010 / 2015 was Ardovlam 5 maal genomineerd bij de Trends Gazellen West Vlaanderen. De scope aan activiteiten verbreedde tot geïntegreerde beveiliging.

Ardovlam is actief over geheel België en werkt vanuit Roeselare (HQ), Lummen en Brecht. Momenteel telt de vennootschap 62 medewerkers, waaronder 40 technici op de baan. De omzet bedraagt Eur 8.8 mln op jaarbasis.

Ardovlam heeft lange termijn partnership overeenkomsten met producenten en importeurs zoals Limotec, Honeywell Morley, Bosch Security Systems, Nedap Security, Prysm, Satel, Sefica en heeft een sterke expertise opgebouwd in de zorgsector, industrie, utiliteitsbouw, privaat patrimonium en beschermd erfgoed. Er wordt over het gehele land intensief samengewerkt met een netwerk van elektriciteit installateurs.

 “Onze klanten doen beroep op ons voor de onze oplossingen van geïntegreerde best-in-class producten, zowel in fire safety (branddetectie, gasdetectie) als in security (inbraakdetectie, camerabewaking, toegangscontrole, security beheerssystemen).

Omdat we geen fabrikant maar integrator zijn, kunnen we de klant onafhankelijk adviseren en voor hem de gepaste beveiliging uitwerken.  Ardovlam hecht daarbij een groot belang aan een efficiënte dienstverlening ; dit doen we door onze interventies vanuit 3 vestigingen te sturen, door onze techniekers continu bij te scholen, door 9 technisch ervaren projectleiders uw geïntegreerde veiligheidssystemen te laten ontwerpen” aldus ir. Guy Slagmulder, CEO, die het bedrijf reeds in 2003 overnam van Ardovlam oprichter José Vanaker.

2015 is niet enkel een jubileum jaar maar ook het afscheid en pensionering van José Vanacker. Hij startte Ardovlam exact 25 j geleden en was toen een van de pioniers inzake diensten rond branddetectie in Vlaanderen. Hij legde de fundamenten voor wat nu Ardovlam geworden is : sterk service en klant gedreven, gesteund op een praktische aanpak en diepe technische kennis. "Een ervaren team van 9 projectleiders staat klaar om zijn taken over te nemen, in dezelfde geest van gedreven klantenservice als voorheen."

“De toekomst voor Ardovlam ziet er goed uit ; we hebben immers de politiek om continu praktische ervaring op te doen in innovatieve oplossingen en dat rendeert. Zo is bvb. de vraag naar integratie en visualisatie van brand- en inbraakdetectie, toegangscontrole en camerabewaking erg groot geworden; daarvoor werden partnerships aangegaan met Appvison (van Prysm), een full scale beheerssysteem, en met Nedap Security, een open beveiligingsplatform  geënt op een modulair toegangscontrole systeem. Deze systemen vinden momenteel hun toepassing in de industrie, zorg en ook KMO omgeving. Het open karakter van deze oplossingen kan kostenbesparend werken omdat het meerdere specifieke controle softwares kan vervangen en het werk van bewakingsdiensten vereenvoudigt en reduceert” aldus Guy Slagmulder.

“Een andere beloftevolle techniek inzake branddetectie waar we nu al ervaring in hebben is bvb video smoke detection (VSD) ; hier combineren we een snelle detectie, in industriële moeilijke omgevingen, met een visuele controle.”

Ardovlam is erkend door Bosec als gespecialiseerde onderneming branddetectie, door Incert als gespecialiseerde installateur inbraakdetectie, door FOD BiZ (nr. 20 01 172) als erkend beveiligingsinstallateur en beschikt over de certificaten  ISO 9001 : 2008 en VCA**. Ardovlam is geregistreerd aannemer cat. 26 en cat. 27 en is erkend als aannemer Klasse 4, categorie P1.

 

 

 

 

Maatschappelijke zetel:
Kruisboommolenstraat 13
8800 Roeselare
BE 0448 987 264

info@ardovlam.be
 
Tel: +32 (0) 51 74 71 79
Fax: +32 (0) 51 74 71 78

 

Filiaal Limburg:
Klaverbladstraat 7a2
3560 Lummen
 

Filiaal Brecht:
Brugstraat 91
2960 Brecht
Tel: +32 (0) 36 63 78 68

 

Contact : Guy.Slagmulder@ardovlam.be